Välkommen att delta på Peabs årsstämma

Årsstämman äger rum torsdagen den 6 maj 2021.

Med anledning av risken för spridning av covid-19 har styrelsen beslutat att årsstämman ska genomföras genom poströstning med stöd av tillfälliga regler. Möjlighet att närvara personligen eller genom ombud på årsstämman finns därmed inte.

Förutsättningar för deltagande

Aktieägare som vill delta i årsstämman ska dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB (”Euroclear”) förda aktieboken onsdagen den 28 april 2021, dels anmäla sitt deltagande genom att avge sin poströst enligt anvisningar under rubriken ”Poströstning” nedan så att poströsten är Euroclear tillhanda senast onsdagen den 5 maj 2021. Observera att anmälan till årsstämman endast kan göras genom poströstning.

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste – utöver att anmäla sig genom att avge sin poströst – begära att aktierna tillfälligt omregistreras i aktieägarens eget namn så att aktieägaren är registrerad i den av Euroclear förda aktieboken onsdagen den 28 april 2021. Sådan registrering kan vara tillfällig (så kallad rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistrering som av aktieägaren begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av förvaltaren senast den 30 april 2021 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

Poströstning

För poströstning ska ett särskilt formulär användas. Poströstningsformuläret finns tillgängligt på Peabs webbplats www.peab.se/stamma.

Ifyllt och undertecknat poströstningsformulär ska skickas med post till Peab AB, ”Årsstämma”, c/o Euroclear Sweden AB, Box 191, 101 23 Stockholm eller med e-post till GeneralMeetingService@euroclear.com. Ifyllt formulär ska vara Euroclear tillhanda senast onsdagen den 5 maj 2021. Aktieägare som är fysiska personer kan även senast onsdagen den 5 maj 2021 avge poströsten elektroniskt genom verifiering med svenskt BankID via Euroclears webbplats https://anmalan.vpc.se/EuroclearProxy.

Aktieägaren får inte lämna andra instruktioner än att markera ett av de i formulären angivna svarsalternativen. Om aktieägaren har försett formuläret med särskilda instruktioner eller villkor, eller ändrat eller gjort tillägg i förtryckt text, är poströsten i sin helhet ogiltig. Ytterligare anvisningar och villkor finns i poströstningsformuläret och på https://anmalan.vpc.se/EuroclearProxy.

Information om årsstämmans beslut offentliggörs så snart utfallet av poströstningen är slutligt sammanställt torsdagen den 6 maj 2021.

Kallelse och ärenden

Kallelsen med uppgift om vid årsstämman förekommande ärenden publiceras måndagen den 5 april 2021 på Peabs webbplats www.peab.se/stamma och tisdagen den 6 april 2021 i Post- och Inrikes Tidningar.

Utdelning

Styrelsen föreslår årsstämman att ordinarie utdelning för år 2020 lämnas med 4,50 kronor per aktie. Som avstämningsdag föreslås måndagen den 10 maj 2021. Om årsstämman beslutar enligt förslaget beräknas utdelning sändas ut från Euroclear Sweden AB fredagen den 14 maj 2021.